Informatieve Links

Op onze pagina “Archief” kunt u diverse publicaties uit het verleden downloaden. Bent u ge├»nteresseerd in actuele informatie die een link heeft met Lage Vuursche, dan treft u op deze pagina een selectie aan websites aan die u wellicht interessant vindt. Mist u hier een link, dan horen we dat graag van u!

Lage Vuursche punt com. Deze website voorziet u van allerlei actuele informatie.

Gemeente Baarn hier vindt u algemene informatie van de gemeente Baarn. Op de bladzijde Gemeenteraad kunt u onderaan de knop “Agenda” vinden, bovenaan vindt u een knop met “vergaderstukken”.

RMN, Reiniging Midden Nederland. Hier vindt u onder andere de afhaal kalender.

Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche. Deze stichting organiseert regelmatig activiteiten met en voor de bewoners van Lage Vuursche, daaronder ook evenementen zoals de Brocante Markt, Koningsdag, Schaapscheerdersfeest, Burendag, enz.

Stichting Natuur en Landschap Lage Vuursche. Deze stichting zet zich in om de natuur- en landschappelijke waarden van de prachtige omgeving van Lage Vuursche te behouden.

Stichting Dorpshuis De Furs. Deze stichting beheert het dorpshuis van Lage Vuursche. U kunt hier ook terecht voor het houden van een vergadering, een feest, een intiem concert, enz, enz.

Natuurvriendenhuis Koos Vorrink. Een locatie meteen tegen de bossen van Lage Vuursche aan, waar gezelschappen terecht kunnen voor een zelfverzorging verblijf in de mooie natuur van Lage Vuursche. Vanuit deze locatie kunt u uren en uren diverse wandelroutes verkennen.

Bungalow park De Ridderhof. Dit park is nogal in het nieuws omdat een nieuwe eigenaar, Topparken, een vernieuwing voornemens is uit te voeren. De bestaande huisjes zijn grotendeels verkocht aan deze nieuwe eigenaar, er is nog een significant aantal huisjes waarvan de eigenaren blijvend willen kunnen genieten van hun huisje welke soms al generaties lang in bezit is. Deze groep onderhoud ook een website.

Bungalow park De Spar. Dit zijn “de buren” van De Ridderhof, is iets minder in het nieuws geweest, wellicht omdat alhier geen grootschalige vernieuwingsplannen op de plank liggen.

Staatsbosbeheer. Veel van de bossen rondom Lage Vuursche worden beheerd door Staatsbosbeheer.

Boswijs met kinderen, een onderdeel van de website van C&A geeft bijzonder leuke tips en legt spelenderwijs de ongeschreven gebruiksregels van spelen in de natuur uit. Waar in Zweden de natuur van iedereen is en het gebruik ‘Leave no Trace’ een gemeengoed is, moet dat in Nederland nog een tweede natuur worden.

Landgoed Eyckenstein. Deze particuliere landgoed eigenaar beheert de bossen die west van Lage Vuursche liggen. Onlangs kwam een stuk van dit landgoed in het nieuws omdat gemeente De Bilt voornemens was in een open stuk terrein tussen de bossen windturbines van maar liefst 240 meter hoog te gaan realiseren.

Landgoed Pijnenburg. Deze particuliere landgoed eigenaar beheert de bossen noord en oost van het dorp. Ten zuiden heeft het landgoed nog een los stuk bos en weiland grenzend aan Venwoude. Op dit landgoed is een klimbos gerealiseerd, een mountain bike pad, ruiter paden en een drietal honden uitlaat plekken welke afgesloten zijn zodat de honden er niet vandoor kunnen.

Midgetgolf Tuinen. Zegt u “Lage Vuursche”, dan zegt een toehoorder waarschijnlijk “pannenkoeken” (zie volgende alinea), Drakensteijn of…. midgetgolf. Want u vindt in Lage Vuursche prachtige midget golf banen, misschien wel de mooiste midgetgolf tuinen van heel Europa.

Horeca. Zegt u “Lage Vuursche”, dan zegt een toehoorder waarschijnlijk: “Pannenkoeken!”. Hieronder een opsomming van de horeca gelegenheden in en om Lage Vuursche. U kunt hier voor van alles terecht. En ook voor pannenkoeken.

De Lage Vuursche
De Vuursche Boer
De Bosrand
Het Vuursche Bos
Het Jagershuis
De Kastanjehof
Herberg Boschoord
Theehuis ’t Hooge Erf
De Paddenstoel
Het Spiehuis