Lage Vuursche veel in het nieuws

Lage Vuursche is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Niet persé positief helaas. Orde van de dag is de drukte op mooie dagen en de afsluiting van de toegangswegen naar het dorp. Buiten kijf staat natuurlijk dat iedereen van de prachtige natuur die ons dorp omringt moet mogen genieten, dat de dorpsbewoners en gasten van de lokale horeca hun bestemming hierdoor niet kunnen bereiken is bijzonder onhandig te noemen. Het schort ook vooral in de communicatie, vaak weten wij als dorpsbewoners, horecaondernemers of cclv-leden niet eens dat het dorp wordt afgesloten.

Gesprekken vanuit de cclv met gemeente en pers zijn in volle gang om oplossingen en werkwijze met elkaar te combineren. Dat het dorp geen extra parkeerplaatsen wenst om deze piekmomenten op te vangen of betaald parkeren wil, omdat dit enkel het verplaatsen van een probleem is, is naar onze mening terecht. We moeten parkeren bij het Theehuis, de bereikbaarheid met OV en fiets bijzonder aanmoedigen, daarmee zal de druk van auto’s (want daar gaat het om) afnemen. We zijn vooral ook benieuwd wat jullie mening is over dit onderwerp. Schroom niet om je reactie op de site achter te laten, of anders om deze te mailen naar info@cclv.nl.

Mochten jullie de persberichten gemist hebben, hier een aantal links naar de diverse berichten:

Gooi- en Eemlander:

Lage Vuursche opnieuw afgesloten, en dat is bijna vaste prik op een zonnige zondagmiddag; Gemeente wil riskante situaties voorkomen
Baarn kijkt bijna wekelijkse afsluitingen van pannenkoekendorp Lage Vuursche voorlopig nog aan

RTV Utrecht:

Lage Vuursche op slot tijdens drukbezochte herfstdag; dorp inmiddels weer open
Grote handhavingsactie in de bossen rond Lage Vuursche: ‘We moeten mensen wel een beetje opvoeden’

Algemeen Dagblad:

Lage Vuursche weekend na weekend op slot vanwege massa’s wandelaars: ‘Horeca en bewoners de dupe’

NPO Radio1:

Wat moet er gedaan worden aan de drukte in de bossen rondom Lage Vuursche?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *